top of page

Güzellik merakı kitaplara da bulaştı!

Merhaba

Corona dan dolayı evde kaldığımız bu günlerde en sevdiğim etkinlik kitap okumak ve çocuklarla film izlemek. Filmden ziyade onlarla mısır patlatmak ve salonu sinemaya dönüştürürken ki onların heyecanını izlemek, benim için muhteşem bir zevk. Gelelim diğer zevkim olan kitap okumaya... Yeni kitap siparişlerim gelene kadar daha önce okuduğum kitaplara göz attım. Hatta bazılarını baştan okudum. Bir yandan kendi kitaplarım için kapak tasarımı yapmaya başladım. Bu süreçte gözüme takılan bir detay beni üzmedi değil.

Kitap kapağının kitabın içeriği kadar önemli olduğunu, hatta bazıları için daha önemli olduğunu öğrendim.

Ben de zamanında kitabın kapağına bayıldığım için kitap almışımdır. Bazılarının içeriği beni tatmin ettiği gibi bazıları tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Ancak bazı insanların kapak ile beraber ciltli kitap hastalığı beni şaşkına çeviriyor. Görüntü olarak çok albenisi yüksek kitaplar olduğu bir gerçek. Ancak o kitabı okumak için bu durum yeterli değil. Hatta öncelikli de olmamalıdır.

Bence kitapların özeti, arka yazısı ve yazarı her şeyden daha önemli olmalıdır. Özellikle size bir kitap hediye edilmişse onu okumak ayrıca önemli olmalıdır...
7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

CEMRE

bottom of page