top of page

HİÇBİR KARŞILAŞMA TESADÜF DEĞİLDİR

Kitap Yorumu

Hayat evde en güzel kitap okuyarak geçer.


🖋HİÇBİR KARŞILAŞMA TESADÜF DEĞİLDİR🖋


@destekyayinlari 'ndan @hakanmenguc un kitabı "Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir "


Kitabı elinize aldığınızda hiç bırakmak istemiyorsunuz. Çok akıcı bir dil ile harika bir yolculuğa çıkmış gibi oluyorsunuz. Bu kitap sayesinde Mevlâna, Sems-i Tebrizi gibi değerleri merak edip daha çok araştırmaya başlayacağınızdan eminim. Aynı zamanda "Ney" virtüözü olan Hakan Mengüç 'ün Neyle üflediği parçaları dinlemek için internetteki videoları da kitabı okurken yada bitirdikten sonra muhakkak izlemelisiniz.


Gelelim Yorumlara⤵️⤵️⤵️

👉Kitaptaki en sevdiğim karakter (Hakan Mengüç dışında tabiiki) 😊 Azra diyebilirim. Nedenini açıklayacaktım ama hikayeden çok tüyolar vermek istemedigim için siz okuduğunuzda anlarsınız diye düşünüyorum.

👉Sevmedigim bir karakter var mi diye düşünüyorum ama böyle ruhunuzu dinlendirdiğiniz, hayatınızı, amaçlarınızı düşünmenizi sağlayan bir kitapta bu mümkün olmadı tabiiki.

👉Emir Sultan Türbesi'nin avlusunda Ramazan ayı münasebetiyle bir programa katılan Hakan Mengüç, çekimin ardından parkta oturmak istiyor. O sırada tesadufi bir şekilde hararetli bir şekilde telefonda konuşan Azra ile tanışır. Ama hiçbir karşılaşma tesadüf değildir...

👉Azra, uzun uğraşlardan sonra 21. yy Sufi felsefesinin öncülerinden olan Hakan Bey'in Hac yolculuğu olarak nitelendirdiği yolculukta ona eşlik etmeyi başarır. Ayrıntılar için kitabı okuyun lütfen...

👉Yolculuğunu yedi gün tutması acaba Ney'in de ses vermeden önce kamışının yedi aşamadan geçmiş olması mi? En azından ben öyle düşünüyorum. Araştırayım...🤗

👉Yine bu güzel kitap sayesinde birçok yer gezdim ama bu sefer benim de daha önce gezdiğim ve araştırdığım, bildiğim ve hatta yaşadığım şehir denk geldiği için çok fazla yeni yerler keşfedemedim.🤗 (Diğer kitapların da inşallah...)

👉Bu kitabın son sayfasını kapattığım da "Yapmak istediklerim" listesinde artık yeni bir madde daha vardı: Sadece sırt çantamla bir yolculuğa çıkmak. ☘

👉 Bu yorumumu bitirmeden öncede birkaç alıntı yapmak istiyorum. Seçmekte zorlansam da... Kesinlikle okunması gereken bir kitap. Bu güzel kitabın değerli yazarının diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum.


✅✅✅

"Her yolculuk insanın kendine yolculuğudur. Kimi bin defa gider Kâbe 'ye de kendini bulamaz, kimi köyünden bile çıkmamıştır ama gönül kâbesinde yaşamaktadır. "

"Fazla düşünmek eylem ateşini söndürür. Zihin tuzaklarla doludur. Kendi kendine çelme takar durur. İstemez yürümeyi, gelişmeyi, öğrenmeyi, zorlanmayı. Alışkın olduğu yerde hep aynı şekilde sayıp durmayı tercih eder. Mevcut durumunu korumak ister. Bu yüzden kaybolup gider pek çok fırsat, pek çok sınav ve pek çok mucize."

✅✅✅

@tugbacuezgundogan

@hakanmenguc

81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

CEMRE

bottom of page