top of page

Pazar Günü ...

Merhabalar

Uzun bir süredir yazı paylaşmadığımı fark ettim. Ancak tabii ki bunun birçok sebebi var. Yoğun iş hayatı, çürük bir bünyeden kaynaklı devamlı çektiğim ağrılar, ki annem hep bana çorlu kızım diye boşuna seslenmiyormuş, anladım. Neyse… Malum oğlumun başında zebani gibi devamlı onu ders çalıştırmaya çabalamak, ev işi… vs. derken yazım gecikti. Farklı bir yazı yazmaktı amacım. Ancak bilgisayarın başına oturduğum zaman ve tüm bu yakınmalardan sonra pazar gününe neler sığdırdığımı düşününce ben de bugünümü kaleme alayım dedim.

Sabahın köründe kızımın “Kurabiye istiyorum,” yakarışlarıyla güne başladım. Daha kahvaltı yapmadan internetten bulduğumuz en kolay tarifi seçtim ki bunu Tulu duymasın. Ona en güzel tarifi seçiyorum dedim. Allah’tan şu anda okuma yazması yok. J Kurabiyemiz maalesef çok güzel olmadı. Ancak burada önemli olan kızımın elleriyle hamurunu yoğurması, malzemelerini keyifle eklemesi, değil mi? Zaten çok iştahlı olmayan kızım, beğenmedim dedi ve tabii ki yemedi. Bu kısmı hızlı geçeyim. J

Basketboldan gelen oğlumun kurs maceralarını dinledikten sonra ailece kahvaltı masasını hazırladık. Oldukça hareketli, gürültülü (Tulu ve Fatih’in kavgaları sayesinde)saatlerden sonra kısa bir süre dinlenmeye çekildim.

Evi toparladıktan sonra bilgisayarı açmamla beni bekleyen işleri tamamlamaya geçtim. Haftalık ders planı, Tübitak projesi için özet ve amaç yazılması tamamlandı ve Tulu’nun yorgunluğa yenik düşen bedeninin uykuya teslim olmasını fırsat bilerek yeni bir hikâyeyi yazmaya koyuldum. İnstagramdan paylaştığım gibi “Masal Kız” ı yazarken o kadar eğlendim ki elimden zor bıraktım. Lakin kızım aç bir şekilde uyandı. J Yine yemek, sohbetin ardından beni bekleyen dağ gibi ütü bana göz kırptı. Hadi bakalım ne olursan ol sonuçta ev hanımısın. Ütü de tamam. Hoop dolaptaki yemeklerin yanına çorba ilave etmek lazım. O da tamam.

Akşam yemeğinin ardından beklenen an, çay vakti geldi. Tüm aile evde, kendi halinde vakit geçirecek. Ellerde kitap farklı köşelere dağıldık. Huzur bu olsa gerek. Yarın okul ve iş başı malum. Hazırlanan çantalar ve kıyafetlerle çocuklar yatırıldı. Ve tekrar bilgisayar açıldı. Tek soru kafamda… Durugörü 2 mi? Masal Kız mı? Masal Kız kazandı. ;)


19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

CEMRE

bottom of page